Penis prothese: geef uw seksualiteit een nieuw elan!

Penisprothesen: geen erectieproblemen meer

Erectieproblemen is een aandoening die miljoenen mannen over de hele wereld treft. Het veroorzaakt niet alleen ongemak bij degenen die aan deze disfunctionele aandoening lijden, maar ook in hun directe omgeving (met name hun partners), aangezien het onvermogen om hen seksueel te behagen leidt tot gevoelens van een laag gevoel van eigenwaarde, frustratie en het onvermogen om wederzijds bevredigende seksuele betrekkingen te hebben. 

Penis prothese: de definitieve oplossing voor impotentie?

In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, komen moeilijkheden om viriele stevigheid te bereiken niet alleen voor bij rijpe mannen. Bepalende factoren, zoals stress en andere problemen van uiteenlopende aard, remmen het libido en blokkeren de erectie.

We moeten echter niet wanhopen of denken dat erectiestoornissen het einde betekenen van een gezonde en bevredigende seksualiteit. Gelukkig is het nu mogelijk het probleem op verschillende fronten te behandelen. Een daarvan is penisimplantatie.

Wat is een penisprothese en hoe wordt die uitgevoerd?

Prothesen van het mannelijk voortplantingssysteem zijn een van de meest doeltreffende alternatieven om het probleem van impotentie te behandelen. In het algemeen worden chirurgische implantaten gebruikt wanneer andere “natuurlijke” alternatieven hebben gefaald of wanneer de penis moet worden gereconstrueerd als gevolg van ziekte, trauma of iets dergelijks.

Gerelateerd artikel: Kopen Levitra Generiek van bayer in België en de bijwerkingen

Dit soort fallus implantaat chirurgie moet worden uitgevoerd door medische specialisten. De resultaten zijn meestal zeer bevredigend en de patiënt kan zijn seksuele activiteit in minder dan twee maanden na de operatie hervatten.

Soorten penisimplantaten

  • Niet-inklapbaar-flexibel

Halfstijve prothesen bestaan uit staafjes die in het actiegebied van het lid worden geplaatst. Dit type oplossing is het meest effectief voor mannen met ruggenmergletsel of beperkte mobiliteit. Buigzame prothesen zijn goedkoper en eenvoudiger dan andere soorten ingrepen. Het nadeel is dat ze de vorm van de penis kunnen beïnvloeden en/of ongemak kunnen veroorzaken totdat het lichaam eraan gewend is.

  • Opblaasbaar-2 stuks

Dit is momenteel het meest gebruikelijke alternatief. Het belangrijkste voordeel van dit implantaat is dat het erecties op het gewenste tijdstip mogelijk maakt, dat het discreter is dan het kneedbare implantaat, en dat het een natuurlijker oplossing is. Het bestaat uit twee delen: de buisjes, die een zoute vloeistof bevatten om de erectie te veroorzaken, en de pomp. De bereikte stijfheid van de penis is beperkter dan die van de 3-delige, hoewel zij voldoende doeltreffend is.

  • Opblaasbaar-3 stuks

Dit type implantaat is het meest comfortabel en bevredigend voor de man. Het uiterlijk van de penis, zowel in erectie als in rust, is volkomen natuurlijk. Prothesen van dit type bestaan uit drie elementen: buis, reservoir en pomp. De postoperatieve periode is sneller en lichter in vergelijking met andere soorten prothese-implantaten. Hoewel deze procedure de beste resultaten oplevert, is zij ook de meest gecompliceerde, en daarom is het van essentieel belang dat u zich in handen van een hooggekwalificeerde specialist stelt.

Zijn penisimplantaten betrouwbaar en veilig?

Alle chirurgische ingrepen brengen een aantal risico’s met zich mee. Hoewel penisimplantaten vrij veilig en minimaal invasief zijn, kunnen complicaties niet voor 100% worden uitgesloten. Om het risico tot een minimum te beperken, is het van vitaal belang een chirurg te kiezen die voldoende gekwalificeerd is en ervaring heeft met dit soort operaties.

Heeft de implantatie van mannelijke prothesen een invloed op de seksuele activiteit?

Veel mannen met erectieproblemen kiezen voor de optie met implantaten, omdat deze vrijwel onmerkbaar zijn en de werking zeer bevredigend is. De prothese wordt onder de huid verborgen en er is slechts een minimaal litteken zichtbaar op de overgang van penis en scrotum, of in de onderbuik. In veel gevallen is het litteken nauwelijks waarneembaar.

Het doel van een penisprothese-implantaat is het nabootsen van een normale erectie. Daarom zouden zowel de penetratie als het orgasme vergelijkbaar moeten zijn, hoewel veel mannen melden dat ze minder lang erect blijven. Dit probleem wordt opgelost met de nieuwe generatie implantaten, die in staat zijn het kaliber en de lengte van de penis te vergroten.

Penisimplantaten: voor- en nadelen – kom meer te weten!

Door dit soort interventies kunnen mannen met impotentie problemen weer genieten van hun seksualiteit. Er zijn echter ook nadelen aan verbonden.

Alvorens een ingreep van deze omvang te ondergaan, is het raadzaam de voor- en nadelen ervan te kennen en zich in handen te stellen van een specialist met bewezen prestige. Een van de contra-indicaties van deze implantaten is dat ze de mogelijkheid om een natuurlijke erectie te krijgen, kunnen opheffen. Indien de prothese zou worden verwijderd, zou het niet mogelijk zijn een natuurlijke stijfheid van het lid te verkrijgen. 

Penis transplantatie: de definitieve oplossing?

In de Verenigde Staten is Thomas Manning, die zijn penis verloor aan een teelbaltumor, de eerste man geworden die een niertransplantatie heeft ondergaan, en hij heeft zijn dankbaarheid geuit door een spreekbuis te worden voor vele mannen in dezelfde situatie.

In een interview met de BBC maakte hij van de gelegenheid gebruik om de aandacht te vestigen op de dramatische situatie waarin veel veteranen verkeren die als gevolg van de explosies traumatische amputaties hebben opgelopen.

Dr Cetrulo, hoofdgeneesheer in het Massachusetts General Hospital in Boston, zei dat de operatie een mijlpaal was in de chirurgische geschiedenis.

Het nieuwste op het gebied van implantaten: warmte-geactiveerde prothesen

Een groep Amerikaanse wetenschappers heeft een penisprothese ontwikkeld van een materiaal dat nitinol heet. Dit materiaal is uiterst soepel en reageert op bepaalde factoren, waaronder warmte. 

Prothesen van dit materiaal zorgen ervoor dat de penis ingetrokken blijft wanneer de lichaamstemperatuur normaal is, en uitzet wanneer de lichaamstemperatuur stijgt. Het apparaat, waarvoor een operatie nodig is, wordt aan de basis van de penis geplaatst. Is dit de meest effectieve oplossing voor erectiestoornissen?

  • Auteur van het artikel

Stijn Verhagen
0
    0
    Uw Mandje
    Uw mandje is leegTerug naar Winkel